Search
06.09.10
Main Menu
Home
Artists
Ελληνική Σκηνή
Αφιερώματα
Articles
Συναυλίες
Συνεντεύξεις
Μουσικά νέα
New Releases
Photo Gallery
Rockabilly
Country
Blues
Elvismania
Events
Δελτία τύπου
Γίνε Συνεργάτης
Εκτός...μουσικής!
Βιβλίο
Ελλάδα
Κόσμος
Τέχνες
Σινεμά
Περιββάλον
Αθλητικά
Τεχνολογία
Downloads
Add Site to Favorites
Add Page to Favorites
Make Homepage
Print Page
Newsletter
Newsletter


Receive HTML?

rock_history
vinil_stories
Σαν σήμερα 
στη μουσική!
από το 
Login Form





Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
hellas_action_aidbanner125x200
arcturos_banner
picture1
Γινε φιλος μας !!!
facebook
 logo_myspace
 twitter
 blogspot
youtube
lastfm
Home arrow Μουσικά νέα arrow The Oppressed live
derby
The Oppressed live PDF Εκτύπωση E-mail

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
THE OPPRESSED

85q_theoppressed


BOOTSTROKE / JUNGLE FEVER

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 EURO

The Oppressed. Όπως δηλώνει και το όνομα, η ζωή ήταν σκληρή στην Ουαλία τη δεκαετία του ΄80. Ήταν μια εποχή που η skinhead κουλτουρα είχε αναγεννηθεί απο τις στάχτες της, αυτή τη φορά όχι με κέντρο τη ska και τη reggae, αλλά με ενα νέο μουσικό κίνημα που στιγμάτισε τη δεκαετία, το Oi! . Το κοινό στις συναυλίες είχε ελαφρώς αλλάξει και πλέον δεν διέφερε σε τίποτα με το συγκρότημα στη σκηνή. Ετσι, πολλοί νέοι αλλά και πάρα πολλοί πιτσιρικαδες, επηρεασμένοι και από την νοοτροπία του 'αν μπορεί αυτός, μπορώ και εγώ' του punk rock, ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις δικές του μπάντες. Ο Roddy (vocals), η κυρίαρχη μορφή στους Oppressed, κατέληξε σε αυτούς να παίζει κιθάρα, αφού πρόσφατα είχε βγει απο τη φυλακή για καποια παραπτώματα βίας και έφερε μαζί και τον αδερφό του. Σύντομα ανέλαβε και τα φωνητικά και δημιούργησε τους Oppressed που ηχογράφησαν και έμειναν στην ιστορία.

Για 4 χρόνια έπαιζαν στην Ουαλία και την Αγγλία σε μια περίοδο που το Oi! πέρναγε τη χειροτερη κρίση στην πορεία του, με τα media της εποχής να το έχουν θάψει τελείως. Το Oi! είχε καταντήσει κόκκινο πανί, οι συναυλίες ήταν λίγες και σχεδόν πάντα τέλειωναν βιαια, είτε για ποδοσφαιρικούς λόγους, είτε γιατί πολύ απλά όλες οι υποκουλτούρες, punks, skins, teds, rockers, ήταν σε πόλεμο μεταξύ τους. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που πολλές μπάντες όπως και οι Oppressed αποφάσισαν να τα παρατήσουν. Την πρώτη φορα.

Ο Roddy στη συνέχεια, με την αποζημίωση που έλαβε από την ασφάλεια για ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, έφτιαξε την Oi! Records και τη SKA Records, που ανέδειξαν πολλές καινούριες μικρές μπάντες στην Αγγλία. Με το moto 'Bands wanted. Neither Red, Nor Racist' σε μουσικά περιοδικά της εποχής ήρθε σε επαφή με μπάντες όπως οι Glory, οι Magnificent, οι Society's Rejects και οι Condemned 84, τις οποίες και βοήθησε στα πρώτα τους βήματα. Όλα αυτά μέχρι το σημείο που τα παράτησε όλα για να επικεντρωθεί στην οικογένεια του και στο νεογέννητο γιο του.
Η πρώτη επανένωση των Oppressed έγινε το 1994 για την προώθηση του S.H.A.R.P. στην Αγγλία, σε μια προσπάθεια να απαλλαχθεί η σκηνή από την πολιτική και το ρατσιμό.

Έκτοτε οι Oppressed, με διαφορες ενδιάμεσες περιόδους αδράνειας, έχουν παίξει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Στις 13 Μαρτίου 2010 το S.U.C. με πολλή υπερηφάνια παρουσιάζει μια συναυλία στο αυθεντικό πνεύμα που ακόμα κουβαλάει το Oi! πάνω του απο το '80, με τους BootStroke και τους  Jungle Fever να ανοίγουν για τους Oppressed στο ιστορικό ΑΝ Club της Πρωτεύουσας!
 
 
http://www.theoppressed.co.uk/
 
http://www.myspace.com/oitheoppressed
 
www.myspace.com/sucathens
 
www.myspace.com/bootstroke
 
www.myspace.com/junglefeverath
 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

© 2010 Rockandroll.gr music magazine
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Hosting By Aboutnet