''Rock 'n roll is here to stay, It will never die It was meant to be that way, Though I don't know why I don't care what people say, Rock 'n roll is here to stay'' - Danny & the Juniors

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018

We have 488 guests and 43 members online

37 χρόνια χωρίς τον Bill Haley

Σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας από τους πρωτοπόρους της rock' n' roll μουσικής, ο σπουδαίος Bill Haley.

Γεννήθηκε το 1925 στο Μίσιγκαν και 30 χρόνια αργότερα κατάφερε μαζί με τους ‘’κομήτες του’’ να ταρακουνήσει συθέμελα τον πλανήτη. Μιλάμε φυσικά για τον μεγάλο Bill Haley ο οποίος άναψε τη σπίθα που έμελε να αλλάξει τα μουσικά δρώμενα μια για πάντα. Το τραγούδι του ‘’Rock Around The Clock’’(μέσα από την κινηματογραφική ταινία ‘’Η Ζούγκλα Του Μαυροπίνακα’’) έγινε το 1955 η πρώτη μεγάλη παγκόσμια rock n’n’ roll επιτυχία και έκανε μια ολόκληρη γενιά να χοροπηδάει στους καινούργιους ρυθμούς

. Ο Bill Haley βέβαια είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του αρκετά πριν. Το 1951 είχε ηχογραφήσει τα ‘’Rocket 88’’ και ‘’Rock The Joint’’ και ένα χρόνο αργότερα το περίφημο ‘’Crazy Man, Crazy’’. Το 1954 γνώρισε την πρώτη του αξιοσημείωτη επιτυχία διασκευάζοντας σε πιο γρήγορο τέμπο το ‘’Shake, Ratle and Roll’’ του Big Joe Turner. Μετά το ‘’Rock Around The Clock’’ στις συναυλίες δεν έπεφτε καρφίτσα και δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία δυσκολευόταν να ελέγξει την κατάσταση.

Το 1956 πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του με το κλασικό ‘’See You Later Alligator’’. Αν και σταδιακά η δημοτικότητα του άρχισε να πέφτει ποτέ δεν έχασε την επαφή του με το κοινό . Έδωσε απίστευτες συναυλίες σε Ευρώπη και Νότιο Αφρική και αντιμετωπιζόταν πάντα σαν ένας από τους μεγάλους πρωτεργάτες της rock μουσικής. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η συναυλία που έδωσε το 1972 στο Γουέμπλευ και η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο. Έφυγε από κοντά μας στις 9 Φεβρουαρίου του 1981 από καρδιακή προσβολή.

Δισκογραφία

1955 Shake Rattle & Roll
1955 He Digs Rock'n'roll
1956 Rock 'n' Roll Stage Show
1956 Music for the Boyfriend
1957 Rock the Joint!
1957 Rockin' the Oldies
1958 Rockin' Around the World
1959 Chicks
1960 Strictly Instrumental
1961 Bill Haley's
1962 Twisting Knights
1968 Rip It Up
1973 Mister Rock 'N' Roll
1974 Live in London 74
1974 Live in Sweden
1974 Scrapbook: Live at the Bitter End
1976 Rock Around the Country
1978 Armchair Rock'n'roll
1981 Rock'n'roll Forever
1981 Rock'n'Roll Revival
1995 Tesoros de La Musica
1995 Later Alligator
1996 Rock Encore
1997 3 for 3: Bill Haley, Jerry Lee Lewis & Carl Perkins
1999 Twistin' Knights at the Round Table live
2000 Millennium Edition
2000 See You Later Alligator
2001 Merry Christmas
2002 See You Later Alligator
2002 Rock Around the Clock
2003 Rock 'N' Roll Show
2005 For Dancers Only
2006 Together: Bill Haley & the Comets / Little Richard

Κώστας Τζανιδάκης

Leave a comment

Αφήστε το μήνυμα σας!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

  • •    Προέρχεστε από μουσική οικογένεια και κατά συνέπεια η μουσική έπαιξε σημαντικό ρόλο για εσάς από μικρή ηλικία. Ποια ήταν
    Read More
  • SCORPIONS - "ONCE IN A LIFETIME"Μια μεγάλη ροκ βραδιά που θα μείνει στην ιστορία!A Rock Night to Remember! ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
    Read More
  • Το Elvis Presley Fan Club στην Ελλάδα και το HolyWood Stage παρουσιάζουν,την 1η Elvis Presley Tribute μπάντα στην Ελλάδα σε
    Read More
  • Αν η rock’ n’ roll μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, δεν είναι απλά μία ακόμα μουσική που σου
    Read More

banner300x250

ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

17761709 10154264252716345 1297825640 o

Facebook

dj party