Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020

 

rockandrolllogo mikro
...is here to stay!

 since 2007

JOHN JEFF


john jeff

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείς με τη μουσική?

Η μουσική όπως και κάθε τέχνη είναι ένας δρόμος που οδηγεί στην αυτογνωσία άσχετα αν για κάποιους μουσική σημαίνει χρήμα ,δόξα, προβολή και φήμη.
Ασχολήθηκα με την μουσική για να ανακαλύψω τον ίδιο μου τον εαυτό. . Από μικρό παιδί ένιωθα μέσα μου έναν ατελείωτο κόσμο, που με κάποιο τρόπο ήθελα να ανακαλύψω. “Έτυχε” λοιπόν, η μουσική να είναι ένας από τους δρόμους μου…

Αν θέλουμε να αναφερθούμε στους αγαπημένους σου καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα σταθούμε περισσότερο?

Καλλιτέχνες όπως ο Freddie Mercury, ο Kip Winger, ο Jeff Martin, οι 30 seconds to mars, ο Miles Davis, ο Milcho Leviev, ο Michael Cretu, ο Peter Gabriel δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι από τη σφαίρα της αντίληψης μου.
Γιατί αυτό που μου κάνει αίσθηση σε έναν καλλιτέχνη δεν είναι μόνο η ικανότητα του σε ένα συγκεκριμένο όργανο, αλλά οι συνθέσεις του και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και εκφράζεται μέσα στη μουσική. Το χρώμα που δίνει και την αίσθηση που σου αφήνει σε κάθε κομμάτι. Μου αρέσουν οι μουσικοί με ταυτότητα, απεχθάνομαι το “Copy-Paste”.Πρόσφατα συνεργάστηκες ε με το ‘’θρυλικό’’ συγκρότημα των Deep Purple στο νέο επετειακό remix του "Smoke on the water". Ποιες είναι οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισες από αυτή τη συνεργασία?

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά που την παραγωγή ανέλαβε ο παραγωγός Sanny-X, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
Ακόμη βέβαια δεν έχει κυκλοφορήσει, γιατί είναι θέμα της εταιρίας .
Αυτό που μπορώ να σας πω για τώρα είναι ότι, εγώ μαζί με τη Jeanette Olsson έχουμε ηχογραφήσει τα πίσω φωνητικά, στα drums είναι ο Mikkey Dee (Motorhead), στο bass o Magnus Rosen (ex Hammerfall), και στις Additional Rhythm Guitars οι Holy Zeke και Tery Naso.
Για μένα ήταν μια δουλειά όπως όλες τις άλλες. Κάθε φορά που κάνω κάτι καινούριο ή συνεργάζομαι με καινούρια άτομα το μόνο μου μέλημα είναι να είμαι focused στη μουσική για να βγει κάθε φορά το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν συνηθίζω να κοιτάω δεξιά, αριστερά.

Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για την καινούργια σου δισκογραφική δουλειά?

Η νέα μου δισκογραφική δουλειά ονομάζετε “Warnings”. Με όλη αυτή την κατάσταση γύρω μου (κρίση, παγκοσμιοποίηση , κτλ) δεν μπορούσα να μείνω άφωνος. Η αλήθεια είναι ,ότι όλα γύρω μας έχουν εκτροχιαστεί πάρα πολύ. Όλα είναι τόσο στημένα , που μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει κάτι…
Εγώ νιώθω σαν μια φωνή μέσα στο χάος .Αν καταφέρει να συντονιστεί και ίσως να βοηθηθεί κάποιος μέσα από τη μουσική μου, θα ήταν ευχής έργον. Η φωνή μου είναι η μουσική μου.
Μετά από μία μικρή παύση τους καλοκαιρινούς μήνες, συνεχίζουμε τις ηχογραφήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012 και θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό πριν το καλοκαίρι Ευρώπη, Αμερική , Ιαπωνία.
Όσο για το ύφος του δίσκου, έχει σίγουρα σαν βάση του το rock αλλά με πολύ ξεχωριστά στοιχεία από άποψη ρυθμού, αρμονίας. Είναι αρκετά διαφορετικός από το “First Touch” , με περισσότερα δυναμικά κομμάτια. Πάνω απ όλα όμως δίνω σημασία στις συνθέσεις και την ατμόσφαιρα. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική, γι αυτό και δεν βάζω κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα στη μουσική μου.
Το line up αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς όπως , Cenk Eroglou (Winger, Xcarnation, Pat Mastelotto, Toni Levin)- El. guitar , Alberto Rigoni (D. Liverani, Twinspirits, Bassex)- bass και άλλους ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες .

 
 
" John Jeff Touch- First Touch (Lion Music)"

Στην οικονομική κρίση που βιώνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, νομίζεις ότι η rock μουσική μπορεί και πρέπει να παίξει το δικό της ρόλο?

Κάποια πράγματα είναι τόσο καλά δρομολογημένα από κάποιους, που στις μέρες μας είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξουν. Οι εποχές “ Woodstock” είναι πολύ μακριά (αν και μεταξύ μας, moto της rock όπως, sex, drugs, rock n roll οδήγησαν τον κόσμο στην πλήρη εξαθλίωση παρά στην απελευθέρωση). Άποψη μου είναι ότι πολλά είδη μουσικής και κυρίως ότι παίζετε παντού και συνεχώς (popular music) , είναι καθοδηγούμενα από κάποιους οι οποίοι έχουν βρει τον πιο έξυπνο τρόπο για να επηρεάζουν τις μάζες… Κάθε δεκαετία βέβαια το popular style αλλάζει. Πότε πιο rock ,πότε πιο r&b πότε πιο electronic…
Η μουσική μαζί με τον κινηματογράφο είναι η πιο άμεσες τέχνες. Είναι οι πιο εύκολος τρόπος για brain wash. Μιλάμε ότι έχουμε υποστεί αρκετές δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου από τα MEDIA…
Ασχέτως τη μουσική ας έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, για να βλέπουμε τα σημάδια που μας δίνει ο Θεός.

Πιστεύεις ότι το internet μπορεί να βοηθήσει ή να βλάψει περισσότερο έναν νέο καλλιτέχνη ?

Το internet είναι απλά ένα εργαλείο, εξαρτάται το πώς το χρησιμοποιείς. Σίγουρα βοηθάει πολύ στο να κάνεις επαφές με μουσικούς, labels, managers ,fests τις οποίες παλαιότερα δεν μπορούσες. Υπάρχει όμως τόση μουσική γύρω μας ,που δεν μπορεί πλέον ο κόσμος να εστιάσει κάπου. Μόλις βγαίνει ένας δίσκος, το επόμενο δευτερόλεπτο βγαίνει ένας δεύτερος , ένας τρίτος και πλέον κυκλοφορεί πολύ trash
Πέρα από αυτό οι καλλιτέχνες σήμερα (όπως και ο περισσότερος κόσμος) πέφτουν στα δίχτυα του interΝΕΤ, απομονώνονται, αποξενώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά.

Τελειώνοντας και αφού σε ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πεις αν ετοιμάζεις κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για το άμεσο μέλλον

Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα, αλλά είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, λόγο του ότι έχω τόσα άλλα που τρέχουν αυτό τον καιρό …
Πέρα από την προσωπική μου καριέρα ως μουσικός και καθηγητής φωνητικής, αναλαμβάνω τις παραγωγές νέων και μη καλλιτεχνών που μου κινούν το ενδιαφέρον . Μια από αυτές τις bands είναι και οι Great Eastern. Μου έκαναν εντύπωση όταν τους άκουσα σαν support band σε ένα από τα live μου στη Θεσ/νίκη. Αμέσως ξεκινήσαμε συνεργασία και μόλις πριν 2 μήνες ολοκληρώσαμε τις ηχογραφήσεις και το mixing του debut τραγουδιού τους, με τίτλο “Late Evening” .Έχουν πολύ ξεχωριστό ήχο και συνδυάζουν το vintage στοιχείο των 70’s ,με φωνητικά που καθηλώνουν μαζί με μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει.
Το “Late Evening” ήταν μόνο η αρχή για το πολλά υποσχόμενο συγκρότημα.
Το promo clip γυρίστηκε σε συνεργασία με τη WebArt και μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω site:

http://www.webartag.com

 

Στο ίδιο site ανακοινώνονται όλες οι συναυλίες μου.

Ευχαριστώ κι εγώ για τη συνέντευξη.

John Jeff.

 
Τζανιδάκης Κων/νος